Zvanični Srpski Yu-Gi-Oh! Srbija Sajt!
Pozdrav, dragi posetioče!
Dobrodošao na Yu-Gi-Oh! Srbija Forum!
Molim te pročitaj ceo ovaj prozor... Hvala!

1. Registracija je vrlo poželjna zato sto ti omogućava da u potpunosti učestvujes u zajednici i samim tim se bolje informišeš o svim aspektima igre koji te zanimaju.

2. Pročitaj i poštuj pravila koja su jasno istaknuta, takodje postoji i kratki vodič za nove članove!

3. Srećno i uživaj!

Zvanični Srpski Yu-Gi-Oh! Srbija Sajt!

FORUM JE ZATVOREN. PROCITATI FORUMSKA OBAVESTENJA
 
HomePortalRegisterLog in

Share | 
 

 Napomene za neke rulinge

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
nikola96
Novopridošli član foruma


Posts : 40
Join date : 2012-08-29
Age : 21
Location : Zvezdara

PostSubject: Napomene za neke rulinge   Sun 8 May 2016 - 17:09

S obzirom da ce uskoro biti nacionalno i da trenutnu metu najvise cine Monarsi, Kozmoi i Byrning abyys( i phantom knight burning abyss= pk fire) mislim da bi bilo korisno da napomenem neke rulinge koji se vrlo cesto desavaju i ljudi stalno pitaju po judge grupama. 


Additional summons
Ukoliko karta kaze da daje additional normal summon i "you can only gain this effect once per turn" znaci da bez obzira na ogranicenje, odnosno tip normal summona koji daje, NE MOGU se stakovati ovi efekti jer su u sustini isti samo su manje ili vise precizni sto se tice restrikcije tog normal summona.
Neki primeri karata ovog tipa su: Eidos the underworld squire, mithra the thunder vassal, gem-knight seraphinite, evilswarm castor itd...
Karte koje menjaju basic number normal summona koje igrac moze pokusati tog poteza, kao sto su double summon i chain summoning(jedine dve mislim) se NE MOGU stakovati medjusobno ali se MOGU stakovati sa efektima is prethodno navedenih primera.
Tako da na primer:
Ne mozete odigrati efekat eidos-a i seraphinite-a da imate 3 normal summona ukupno.
Mozete odigrati efekat double summon-a/chain summoning-a i npr eidos-a da imate ukupno 3/odnosno 4 normal summona.
Ukoliko odigrate chain summoning i double summon, necete imati 5 normal summona vec 3 (vazi se veci broj).
Karte koje samo "...normal summon..." bez obzira da li spustaju sami sebe (ehther the heavenly monarch...) ili nekog monstera preko svog efekta(evilswarm kerykeion, escalation of the monarchs...) nemaju restrikcije kao gore navedeni vec samo resolvujete njihove efekte koliko vam restrikcije njihovih efekata i game state-a dozvoljavaju. 




Zaboravljanje (temporary banishment vs set)
Ukoliko je monster temporary banished i kada se vrati (npr efekat "farfa malebranche of the burning abyss") onda vazi:
NECE zaboraviti materijale koji su korisceni za fusion/synchro summon (mozete aktivirati de-synchro)
NECE zaboraviti da li su spusteni tog poteza (npr "yosenju" monster ce se vratiti u ruku kada se vrati farfom u EP ukoliko je usao tog poteza normal summon)
NECE zaboraviti lokaciju odakle je prizvan (npr monster prizvan iz extra decka ce zapamtiti da je usao special summon odatle i protivnik onog koji kontrolise istog, ce moci da koristi materijale iz decka za "Shaddoll fusion", isto vazi i za tribute summonovane monarche i domain of the true monarcs=>pamti da je usao tribute) 
ZABORAVICE prethodno delovane efekte ukljucijuci i lingering efekte(monster koji je usao sa "Instant fusion", "emergency teleport" i slicno, ukoliko ode banish i vrati se , nece se desiti lingering efekat te karte, vec ce monster ostati na tabli)
ZABORAVICE ukoliko je prizvan specificnom metodom ili ne (Npr "Naturia bamboo shot")

Ukoliko je monster set i flipuje se opet( npr setovan sa "Book of moon") vazi:
NECE zaboraviti materijale koji su korisceni za fusion/synchro summon (mozete aktivirati de-synchro)
NECE zaboraviti da li je special summon ili ne
NECE zaboraviti da li su spusteni tog poteza(npr "yosenju" monsteri vs book of eclipe=>vratice se u ruku)
ZABORAVICE odakle su usli (npr monster prizvan iz extra decka, setovan i naknadno okrenut face-up, nece zapamtiti da je usao special summon odatle i protivnik onog koji kontrolise istog, nece moci da koristi materijale iz decka za "Shaddoll fusion")
*Napomena za Monarche=>pamte da su usli tribute pa bi efekat domain of the true monarch vazio i dalje, ali takodje ukoliko monster nije okrenut facec-up ili ako je prvobitno usao "tribute set"=>vazi se efekat domaina*
ZABORAVICE ukoliko je prizvan specificnom metodom ili ne (Npr "Naturia bamboo shot")
ZABORAVICE prethodno delovane efekte ukljucijuci i lingering efekte



SEGOC (Simultaneously Effects Go On Chain)
Pravilo vazi ukoliko vise karata metuje trigger u isto vreme. Chain se formira po sledecem pravilu:
1)Turn player's mandatory effects
2)Non-turn player's mandatory effects
3)Turn player's optional effects
4)Non-turn player's optional effects
Tako da u ukoliko na primer turn player ima vise mandatory efekata koje treba da aktivira u delu 1), moze birati chain link izmedju istih, sto isto vazi i za svaki od sledecih. U TCG postoji jos jedno dodato pravilo, a to je da karta koja prva dodirne lokaciju na kojoj se trigeruje, mora biti chain link pre(naravno ako su u istoj grupi). Stoga, 2 primera:
1. Igrac ciji je potez spusti "Ehther the heavinily monarch" tako sto zrtvuje "edea the heavenily squire" a ima "return of the monarchs" aktivan i zeli da ga iskoristi.
Chain link se formira: CL1 edea(zato sto pre srece triger, tpravilo za TCG), dok za CL2 i CL3=> ehther i return, moze se birati chain link jer oni srecu triger u isto vreme. Svi efekti ove su turn player's optional
2. Malo komplikovanije kad postoji smesa svih. Igrac ima "edea the heavenily squire" i "return of the monarchs" dok protivnik ima "Dante traveler of the burning abyss" sa "sangan" -om kao materijalom. Igrac ciji je potez odigra "The monarchs stormforth". Tribute dante i edea, summon "Caius the mega monarch(koji ima mandatory efekat). Chain link se formira:
Mega caius CL1, Sangan CL2, Edea CL3, Return CL4, Dante CL5 (Ukoliko ne bismo primenjivali pravilo za TCG, chain link izmedju edea-e i return-a bi se mogao birati, cisto informativno jer sam ovaj primer smislio, a moze biti vise razlicitih optional efekata. Naravno da primenjujemo TCG XD) Sastavio sam jos neka pitanja vezana za SEGOC a imam i test koji pokriva vise rulinga, tako da mozete probati ukoliko ste zainteresovani. Test sam pisao na engleskom jeziku da bi svi mogli da ga rade, s obzirom da sam postavio i na Dueling networku. 
https://testmoz.com/690634
https://testmoz.com/688059 (kraca verzija prvog)
https://testmoz.com/721702 (SEGOC)

Mislim da sam pokrio rulinge koji su najcesca pitanja u trenutnoj meti. Ukoliko vas zanima jos nesto, slobodno pitajte Smile
Back to top Go down
nikola96
Novopridošli član foruma


Posts : 40
Join date : 2012-08-29
Age : 21
Location : Zvezdara

PostSubject: Re: Napomene za neke rulinge   Sun 8 May 2016 - 17:22

Kao i po obicaju, uvek zaboravim nesto sto sam hteo XD

Resolving effects in stand-by/ end phase
Napisacu za end fazu jer ima jedan korak vise, isto se primenjuje i za SP. Delovi se sledeci:
1)turn player's optional priority
2)non turn player's optional priority
3)turn player's mandatory priority
4)non turn player's mandatory priority
5)checking hand size(za EP samo)

U delu 1) odnosno 2), igrac MOZE resolvovati mandatory ili optional efekat
U delu 3) ondnosno 4), igrac MORA resolvovati mandatory efekat
Bitno je napomenuti da ovi efekti ne formiraju chain, vec kada se jedan resovuje, bez obzira u kom deli od ova 4, vraca se na prvi korak i krece sve iz pocetka. Ukoliko igrac passuje svoj priority, ide se na sledevi korak i tako dok se ne zavrsi. 
Naravno chain link moze da se formira sa fast efektima u responsu na neki od ovih ili nakon rezolucije, prateci pravila za fast effects timing. 
Fast effect timing chart http://www.yugioh-card.com/en/gameplay/images/T-Flowchart_EN-US.jpg
Back to top Go down
 
Napomene za neke rulinge
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Zvanični Srpski Yu-Gi-Oh! Srbija Sajt! :: Rulings / Pravila-
Jump to: