Zvanični Srpski Yu-Gi-Oh! Srbija Sajt!
Pozdrav, dragi posetioče!
Dobrodošao na Yu-Gi-Oh! Srbija Forum!
Molim te pročitaj ceo ovaj prozor... Hvala!

1. Registracija je vrlo poželjna zato sto ti omogućava da u potpunosti učestvujes u zajednici i samim tim se bolje informišeš o svim aspektima igre koji te zanimaju.

2. Pročitaj i poštuj pravila koja su jasno istaknuta, takodje postoji i kratki vodič za nove članove!

3. Srećno i uživaj!

Zvanični Srpski Yu-Gi-Oh! Srbija Sajt!

FORUM JE ZATVOREN. PROCITATI FORUMSKA OBAVESTENJA
 
HomePortalRegisterLog in

Share | 
 

 Solemn Judgment

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Pax
Forumski Hemičar
avatar

Posts : 1714
Join date : 2012-06-07
Age : 21
Location : Srbija

PostSubject: Solemn Judgment   Thu 29 Aug 2013 - 13:35

Ono, cenio sam da s. judgment ne može da omaši timing, al' sad vidim da ako se prizove formula sinhron, pa se aktivira njegov efekat kao CL 2, solemn judgment neće moći da se aktivira (tako je u OCG, ne znam za TCG)

Da li to znači da mogu da prizovem monstera, aktiviram mst i protivnik neće moći da aktivira solemn judgment na summon (u OCG)?
Hvala
Back to top Go down
Admin
vlas' u ovo selo
avatar

Posts : 13283
Join date : 2010-11-11

PostSubject: Re: Solemn Judgment   Thu 29 Aug 2013 - 13:44

pogrešno si shvatio.
Formula uđe, i onda ide prozor za negiranje summona. E tu ti možeš warning, solemn, raioh.

E onda ako je summon success onda ide efekat monstera (caius, gadgetina, ili formulica draw card ovde) i tu onda ide onaj drugi deo tvog delanja, bottomless torrent, trap hole (šta već može)


a sad ako se ta formulica aktivira od strane tvog protivnika da odradi summon onda tu solemn judgment mislim da ne radi, jer isti ne negira monster effecte, već samo radi po principu raioha, kad nešto uđe samo od sebe, a ako hoćeš da negiraš ritual summon npr onda moraš da zvekneš ritual spell, isto je i za reborn,call...
Back to top Go down
http://yugiohsrbija.iz.rs
Admin
vlas' u ovo selo
avatar

Posts : 13283
Join date : 2010-11-11

PostSubject: Re: Solemn Judgment   Thu 29 Aug 2013 - 13:45

ne uzimaj ocg rulinge za tcg to ti je osnovna greška, nisu uvek isti
Back to top Go down
http://yugiohsrbija.iz.rs
ningen
Ghost Rare Duelist
Ghost Rare Duelist


Posts : 5611
Join date : 2010-11-12
Location : Epikcentar

PostSubject: Re: Solemn Judgment   Thu 29 Aug 2013 - 14:10

Ja sam vec kacio na forumu teme sta solemn j (i njemu slicne karte) moze a sta ne da negira. Trebalo bi to staviti u sticky medju pravilima, doduse sad je banovan pa je izgubilo na znacaju. Opet dobro je podsetiti se za druge stvari tipa tkro.

Paksonije wrote:
Ono, cenio sam da s. judgment ne može da omaši timing, al' sad vidim da ako se prizove formula sinhron, pa se aktivira njegov efekat kao CL 2, solemn judgment neće moći da se aktivira (tako je u OCG, ne znam za TCG)
Da li to znači da mogu da prizovem monstera, aktiviram mst i protivnik neće moći da aktivira solemn judgment na summon (u OCG)?
Pogresno kapiras. Solemn j ne moze da negira monster efekte u tome je stvar. Formula svojim efektom poziva monstera i onda solemn j ne moze da negira to posto je u pitanju razresenje efekta monstera. A kao sto vec znamo solemn j negira aktivacije, ne i razresenja efekata. Tako da ako ja odigram monster reborn ti moras njega (spell) da negiras dakle tu aktivaciju, neces moci da negiras pozivanje izabranog monstera na teren kad ga protivnik spusti jer je u pitanju razresenje efekta.

Sto se tice tvog pitanja, protivnik kad pozove monstera prioritet prelazi na drugog igraca (naravno postoje monsteri kod kojih igrac ima prioritet da im aktivira trigger eff "when this monster is summoned activate...", ali to nije bitno za solemanac posto je u pitanju negacija pozivanja tako da svejedno nece moci) i onda drugi igrac odlucuje da li ce nesto aktivirati. Tako da ne mogu ja da pozovem monstera pa da odigram mst pre nego sto ti meni kazes da li imas odgovor na pozivanje ili ne.
Back to top Go down
Pax
Forumski Hemičar
avatar

Posts : 1714
Join date : 2012-06-07
Age : 21
Location : Srbija

PostSubject: Re: Solemn Judgment   Thu 29 Aug 2013 - 14:28

ningen wrote:
Sto se tice tvog pitanja, protivnik kad pozove monstera prioritet prelazi na drugog igraca (naravno postoje monsteri kod kojih igrac ima prioritet da im aktivira trigger eff "when this monster is summoned activate...", ali to nije bitno za solemanac posto je u pitanju negacija pozivanja tako da svejedno nece moci) i onda drugi igrac odlucuje da li ce nesto aktivirati. Tako da ne mogu ja da pozovem monstera pa da odigram mst pre nego sto ti meni kazes da li imas odgovor na pozivanje ili ne.
Ono prvo sam shvatio, al' ovaj drugi deo mi je malo mutan
Ovde kaže da prioritet NE PRELAZI na drugog igrača, već da turn player može prvi da aktivira fast eff
Back to top Go down
ningen
Ghost Rare Duelist
Ghost Rare Duelist


Posts : 5611
Join date : 2010-11-12
Location : Epikcentar

PostSubject: Re: Solemn Judgment   Thu 29 Aug 2013 - 15:01

Pa pita te da li ta radnja (recimo pozivanje monstera) dovodi do nekog trigger efekta (recimo "when this monster is summoned..."). S druge strane pozivanje omogucava ('trigger-uje") protivnikove trap-ove koji se aktiviraju kada je monster pozvan. To ti spada pod ono "spells and traps that trigger".
Sta tu nije jasno?
Dakle:
- pozivam junk destroyera.
moj je potez tako da zadrzavam prioritet da aktiviram njegov eff, dakle taj efekat postaje chain link 1
- pozivanje omogucava mom protivniku da odgovori na njega i to ce biti chain link 2
Ali:
- pozivam spirit reapera
moj je potez ali nemam trigger eff koji bih aktivirao, prioritet prelazi na protivnika
- protivnik odgovara na pozivanje sa safe zone-om
prioritet ponovo prelazi na mene
- chain-ujem mst (koji cu moci tek tada da aktiviram ako nisam pre pozivanja)
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Solemn Judgment   

Back to top Go down
 
Solemn Judgment
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Zvanični Srpski Yu-Gi-Oh! Srbija Sajt! :: Rulings / Pravila-
Jump to: