Zvanični Srpski Yu-Gi-Oh! Srbija Sajt!
Pozdrav, dragi posetioče!
Dobrodošao na Yu-Gi-Oh! Srbija Forum!
Molim te pročitaj ceo ovaj prozor... Hvala!

1. Registracija je vrlo poželjna zato sto ti omogućava da u potpunosti učestvujes u zajednici i samim tim se bolje informišeš o svim aspektima igre koji te zanimaju.

2. Pročitaj i poštuj pravila koja su jasno istaknuta, takodje postoji i kratki vodič za nove članove!

3. Srećno i uživaj!

Zvanični Srpski Yu-Gi-Oh! Srbija Sajt!

FORUM JE ZATVOREN. PROCITATI FORUMSKA OBAVESTENJA
 
HomePortalRegisterLog in

Share | 
 

 Slr vs heavy/dark hole vs mst

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
The Stig
Moderator
avatar

Posts : 1216
Join date : 2011-04-15

PostSubject: Slr vs heavy/dark hole vs mst   Sun 11 Sep 2011 - 17:27

Dakle iz nekog cudnog razloga dolazi se cesto u ovu situaciju:

Player A: aktivira heavy ili dark hole
Player B: Chain SLR
Player A: Chain mst na svoj heavy/dark
Resolve: mst ubije heavy a slr kaze da mora da unisti kartu da bi je negirao i ss stardust (optional), heavy se resolvuje do kraja i ubije s/t (stardust ne udje niukom slucaju onda)

ovo postujem zato sto je pocelo cesto da se desava ova situacija od nove ban liste i da nebude zabuna oko toga na turniru.
Back to top Go down
Admin
vlas' u ovo selo
avatar

Posts : 13283
Join date : 2010-11-11

PostSubject: Re: Slr vs heavy/dark hole vs mst   Sun 11 Sep 2011 - 17:40

nejasno mi je aj parafraziraj...
Back to top Go down
http://yugiohsrbija.iz.rs
The Stig
Moderator
avatar

Posts : 1216
Join date : 2011-04-15

PostSubject: Re: Slr vs heavy/dark hole vs mst   Sun 11 Sep 2011 - 17:44

protivnik aktivira heavy
ti chain-ujes slr
on chainuje mst da ubije svoj heavy
mst se resolvuje u unisti heavy
slr kaze da mora da unisti kartu koju negira
mst je vec unistio heavy pre toga
tako da slr nema sta da unisti i neresolvuje se
hevy dodje na resolve zadnji
unisti sve s/t
Back to top Go down
Orbz
Super Rare Duelist
Super Rare Duelist
avatar

Posts : 985
Join date : 2011-06-09
Age : 20
Location : Bgd

PostSubject: Re: Slr vs heavy/dark hole vs mst   Sun 11 Sep 2011 - 18:00

ovo moze i sa icarusom?
Back to top Go down
Admin
vlas' u ovo selo
avatar

Posts : 13283
Join date : 2010-11-11

PostSubject: Re: Slr vs heavy/dark hole vs mst   Sun 11 Sep 2011 - 18:06

The Stig wrote:
protivnik aktivira heavy
ti chain-ujes slr
on chainuje mst da ubije svoj heavy
mst se resolvuje u unisti heavy
slr kaze da mora da unisti kartu koju negira
mst je vec unistio heavy pre toga
tako da slr nema sta da unisti i neresolvuje se
hevy dodje na resolve zadnji
unisti sve s/t
nemas pojma koliko sam se smejao sad sine
makes perfect sense
Back to top Go down
http://yugiohsrbija.iz.rs
The Stig
Moderator
avatar

Posts : 1216
Join date : 2011-04-15

PostSubject: Re: Slr vs heavy/dark hole vs mst   Sun 11 Sep 2011 - 18:18

Orbz wrote:
ovo moze i sa icarusom?

da dao sam heavy i dark hole kao primer.
Back to top Go down
Admin
vlas' u ovo selo
avatar

Posts : 13283
Join date : 2010-11-11

PostSubject: Re: Slr vs heavy/dark hole vs mst   Sun 11 Sep 2011 - 18:48

Pa da, na jd/black rose roknes offering to the doomed gg
Back to top Go down
http://yugiohsrbija.iz.rs
Orbz
Super Rare Duelist
Super Rare Duelist
avatar

Posts : 985
Join date : 2011-06-09
Age : 20
Location : Bgd

PostSubject: Re: Slr vs heavy/dark hole vs mst   Sun 11 Sep 2011 - 19:19

Admin wrote:
Pa da, na jd/black rose roknes offering to the doomed gg

Compulsory je bolji
Back to top Go down
Admin
vlas' u ovo selo
avatar

Posts : 13283
Join date : 2010-11-11

PostSubject: Re: Slr vs heavy/dark hole vs mst   Sun 11 Sep 2011 - 21:43

Compuls ne kaze destroy
mada opet, mete nema na tabli pa opet...
Back to top Go down
http://yugiohsrbija.iz.rs
The Stig
Moderator
avatar

Posts : 1216
Join date : 2011-04-15

PostSubject: Re: Slr vs heavy/dark hole vs mst   Sun 11 Sep 2011 - 22:33

radi i compulsary
Back to top Go down
Admin
vlas' u ovo selo
avatar

Posts : 13283
Join date : 2010-11-11

PostSubject: Re: Slr vs heavy/dark hole vs mst   Sun 11 Sep 2011 - 23:28

pa da bitno je da omasi target hahahahahahah
Back to top Go down
http://yugiohsrbija.iz.rs
Amy Cool
Common Duelist
Common Duelist
avatar

Posts : 100
Join date : 2011-04-02

PostSubject: Re: Slr vs heavy/dark hole vs mst   Tue 13 Sep 2011 - 17:30

nisam sigurna 100% ali mislim da ce SLR negirati heavy opet. samo sto stardust nece moci na field.
Back to top Go down
Mauler
Banned user
avatar

Posts : 696
Join date : 2010-11-11
Age : 25
Location : Garilend

PostSubject: Re: Slr vs heavy/dark hole vs mst   Tue 13 Sep 2011 - 18:23

Amy Cool wrote:
nisam sigurna 100% ali mislim da ce SLR negirati heavy opet. samo sto stardust nece moci na field.


Pa upravo je Stig rekao sta se desava, nije pitao Razz
Back to top Go down
Orbz
Super Rare Duelist
Super Rare Duelist
avatar

Posts : 985
Join date : 2011-06-09
Age : 20
Location : Bgd

PostSubject: Re: Slr vs heavy/dark hole vs mst   Tue 13 Sep 2011 - 18:59

Amy Cool wrote:
nisam sigurna 100% ali mislim da ce SLR negirati heavy opet. samo sto stardust nece moci na field.

U stvari, u pravu je

If you negate an effect with “Starlight Road” but cannot destroy the card, you cannot Special Summon “Stardust Dragon"

Medjutim

  • "Starlight Road" is activated directly in Chain to an effect which destroys two or more cards on the field.[3][4]

  • Koliko ja odavde razumem posto turn player ima prioritet za chain pre nego sto pita protivnika za response, moze bilo sta da se chainuje da bi izbegao starlight.
    Back to top Go down
    Tolmy
    Forumski Pesnik
    avatar

    Posts : 5962
    Join date : 2010-11-12
    Location : Beograd

    PostSubject: Re: Slr vs heavy/dark hole vs mst   Tue 13 Sep 2011 - 20:07

    Wow, hvala cika stigu na ovom infou! dobro je,lepo je sve opsirno objasnio
    Back to top Go down
    http://yugiohsrbija.iz.rs/
    Mauler
    Banned user
    avatar

    Posts : 696
    Join date : 2010-11-11
    Age : 25
    Location : Garilend

    PostSubject: Re: Slr vs heavy/dark hole vs mst   Tue 13 Sep 2011 - 20:21

    Orbz wrote:
    Amy Cool wrote:
    nisam sigurna 100% ali mislim da ce SLR negirati heavy opet. samo sto stardust nece moci na field.

    U stvari, u pravu je

    If you negate an effect with “Starlight Road” but cannot destroy the card, you cannot Special Summon “Stardust Dragon"

    Medjutim

  • "Starlight Road" is activated directly in Chain to an effect which destroys two or more cards on the field.[3][4]

  • Koliko ja odavde razumem posto turn player ima prioritet za chain pre nego sto pita protivnika za response, moze bilo sta da se chainuje da bi izbegao starlight.


    Ne...taj "prioritet" se koristi da bi se aktivirao efekat JDa, iako ne moras da ga aktiviras cim se summonuje. Npr ti summon JD, neces priorietet, protivnik nema response. Ti posle toga aktiviras JD ef koji je chain link 1, pa onda protivnik ima sansu da aktivira response. Ne mozes ti na efekat svog JDa da chainujes karte bez da pitas protivnika za response. Taj "prioritet" turn playera samo znaci da ce njegov efekat uvek biti chain link 1, a ti svakako posle svakog linka moras pitati protivnika za response. Ne znam ni sto se raspravljate, tako je kako je Stig rekao i tacka Very Happy
    Back to top Go down
    Honest
    Ultra Rare Duelist
    Ultra Rare Duelist
    avatar

    Posts : 1163
    Join date : 2011-03-22
    Age : 20
    Location : Nis

    PostSubject: Re: Slr vs heavy/dark hole vs mst   Tue 13 Sep 2011 - 20:27

    kolko se ja secam mst ne negira eff...... tako da cak i da lupis heavy/dark hole ja msm da on opet raazbija sve ......
    Back to top Go down
    čovek
    Ultra Rare Duelist
    Ultra Rare Duelist
    avatar

    Posts : 1399
    Join date : 2011-01-02
    Age : 19
    Location : wot?

    PostSubject: Re: Slr vs heavy/dark hole vs mst   Tue 13 Sep 2011 - 20:29

    Honest1997 wrote:
    kolko se ja secam mst ne negira eff.......
    sta da kazem, EPIC FAIL...
    Back to top Go down
    Orbz
    Super Rare Duelist
    Super Rare Duelist
    avatar

    Posts : 985
    Join date : 2011-06-09
    Age : 20
    Location : Bgd

    PostSubject: Re: Slr vs heavy/dark hole vs mst   Tue 13 Sep 2011 - 20:31

    Mauler wrote:
    Orbz wrote:
    Amy Cool wrote:
    nisam sigurna 100% ali mislim da ce SLR negirati heavy opet. samo sto stardust nece moci na field.

    U stvari, u pravu je

    If you negate an effect with “Starlight Road” but cannot destroy the card, you cannot Special Summon “Stardust Dragon"

    Medjutim

  • "Starlight Road" is activated directly in Chain to an effect which destroys two or more cards on the field.[3][4]

    Koliko ja odavde razumem posto turn player ima prioritet za chain pre nego sto pita protivnika za response, moze bilo sta da se chainuje da bi izbegao starlight.


  • Ne...taj "prioritet" se koristi da bi se aktivirao efekat JDa, iako ne moras da ga aktiviras cim se summonuje. Npr ti summon JD, neces priorietet, protivnik nema response. Ti posle toga aktiviras JD ef koji je chain link 1, pa onda protivnik ima sansu da aktivira response. Ne mozes ti na efekat svog JDa da chainujes karte bez da pitas protivnika za response. Taj "prioritet" turn playera samo znaci da ce njegov efekat uvek biti chain link 1, a ti svakako posle svakog linka moras pitati protivnika za response. Ne znam ni sto se raspravljate, tako je kako je Stig rekao i tacka Very Happy
  • To je prioritet na ignition effekte, nije jedini. U pm kad se setim 2005 kada ygo nije bio ovako komplikovan <.<
  • Back to top Go down
    Mauler
    Banned user
    avatar

    Posts : 696
    Join date : 2010-11-11
    Age : 25
    Location : Garilend

    PostSubject: Re: Slr vs heavy/dark hole vs mst   Tue 13 Sep 2011 - 20:52

    Orbz wrote:
    Mauler wrote:
    Orbz wrote:
    Amy Cool wrote:
    nisam sigurna 100% ali mislim da ce SLR negirati heavy opet. samo sto stardust nece moci na field.

    U stvari, u pravu je

    If you negate an effect with “Starlight Road” but cannot destroy the card, you cannot Special Summon “Stardust Dragon"

    Medjutim

  • "Starlight Road" is activated directly in Chain to an effect which destroys two or more cards on the field.[3][4]

    Koliko ja odavde razumem posto turn player ima prioritet za chain pre nego sto pita protivnika za response, moze bilo sta da se chainuje da bi izbegao starlight.


  • Ne...taj "prioritet" se koristi da bi se aktivirao efekat JDa, iako ne moras da ga aktiviras cim se summonuje. Npr ti summon JD, neces priorietet, protivnik nema response. Ti posle toga aktiviras JD ef koji je chain link 1, pa onda protivnik ima sansu da aktivira response. Ne mozes ti na efekat svog JDa da chainujes karte bez da pitas protivnika za response. Taj "prioritet" turn playera samo znaci da ce njegov efekat uvek biti chain link 1, a ti svakako posle svakog linka moras pitati protivnika za response. Ne znam ni sto se raspravljate, tako je kako je Stig rekao i tacka Very Happy
  • To je prioritet na ignition effekte, nije jedini. U pm kad se setim 2005 kada ygo nije bio ovako komplikovan <.<

  • Ne, to nije prioritet na ignition efekte nego prioritet u globalu. Problem je sto se u zadnje vreme rec "prioritet" koristi samo u smislu ignition efekata. Ok pod 1, EFEKTI nemaju prioritet, samo IGRAC ima prioritet. Isto kao kad npr ti summonujes bice i iskoristis "prioritet" da aktiviras Torrential, iz bilo kod razloga. Ove situacije su dosta retke jer obicno nema potrebe za njima, u 99% slucajeva se prioritet koristi za ignition efekte i zato su ljudi poistovetili ta dva. Inace ovo pravilo postoji od zacetka YGOa (to sto iLLuSioN the Great govori da je to izmisljeno pravilo, ignorisite ga Razz), samo sto ljudi ovde nisu znali/nije postojalo puno karata gde bi se to moglo upotrebiti.
    Back to top Go down
    Admin
    vlas' u ovo selo
    avatar

    Posts : 13283
    Join date : 2010-11-11

    PostSubject: Re: Slr vs heavy/dark hole vs mst   Tue 13 Sep 2011 - 20:59

    a cek zasto onda na nekim kartama postoji "when summoned" ?!

    sve u svemu to bi mogli da ukinu vec jednom i u tcg i dovidjenja.
    Back to top Go down
    http://yugiohsrbija.iz.rs
    Orbz
    Super Rare Duelist
    Super Rare Duelist
    avatar

    Posts : 985
    Join date : 2011-06-09
    Age : 20
    Location : Bgd

    PostSubject: Re: Slr vs heavy/dark hole vs mst   Tue 13 Sep 2011 - 21:26

    Mauler wrote:
    Orbz wrote:
    Mauler wrote:
    Orbz wrote:
    Amy Cool wrote:
    nisam sigurna 100% ali mislim da ce SLR negirati heavy opet. samo sto stardust nece moci na field.

    U stvari, u pravu je

    If you negate an effect with “Starlight Road” but cannot destroy the card, you cannot Special Summon “Stardust Dragon"

    Medjutim

  • "Starlight Road" is activated directly in Chain to an effect which destroys two or more cards on the field.[3][4]

    Koliko ja odavde razumem posto turn player ima prioritet za chain pre nego sto pita protivnika za response, moze bilo sta da se chainuje da bi izbegao starlight.


  • Ne...taj "prioritet" se koristi da bi se aktivirao efekat JDa, iako ne moras da ga aktiviras cim se summonuje. Npr ti summon JD, neces priorietet, protivnik nema response. Ti posle toga aktiviras JD ef koji je chain link 1, pa onda protivnik ima sansu da aktivira response. Ne mozes ti na efekat svog JDa da chainujes karte bez da pitas protivnika za response. Taj "prioritet" turn playera samo znaci da ce njegov efekat uvek biti chain link 1, a ti svakako posle svakog linka moras pitati protivnika za response. Ne znam ni sto se raspravljate, tako je kako je Stig rekao i tacka Very Happy
  • To je prioritet na ignition effekte, nije jedini. U pm kad se setim 2005 kada ygo nije bio ovako komplikovan <.<

  • Ne, to nije prioritet na ignition efekte nego prioritet u globalu. Problem je sto se u zadnje vreme rec "prioritet" koristi samo u smislu ignition efekata. Ok pod 1, EFEKTI nemaju prioritet, samo IGRAC ima prioritet. Isto kao kad npr ti summonujes bice i iskoristis "prioritet" da aktiviras Torrential, iz bilo kod razloga. Ove situacije su dosta retke jer obicno nema potrebe za njima, u 99% slucajeva se prioritet koristi za ignition efekte i zato su ljudi poistovetili ta dva. Inace ovo pravilo postoji od zacetka YGOa (to sto iLLuSioN the Great govori da je to izmisljeno pravilo, ignorisite ga Razz), samo sto ljudi ovde nisu znali/nije postojalo puno karata gde bi se to moglo upotrebiti.

    Ja kazem da je prioritet na ignition effove ono za jda. Ostalo da
    Back to top Go down
    The Stig
    Moderator
    avatar

    Posts : 1216
    Join date : 2011-04-15

    PostSubject: Re: Slr vs heavy/dark hole vs mst   Tue 13 Sep 2011 - 23:23

    Ono sto sam napisao u prvom postu radi.
    slr mora da se direktno chainuje na efekat koji unistava 2 ili vise karata.
    ako se aktivira eff JD (npr) protivnik ima prio na response, tako da nemozete odmah da chainujete eff call-a(primer)

    end of discussion, the stig has spoken.

    moze lock.
    Back to top Go down
    The Stig
    Moderator
    avatar

    Posts : 1216
    Join date : 2011-04-15

    PostSubject: Re: Slr vs heavy/dark hole vs mst   Tue 13 Sep 2011 - 23:27

    Honest1997 wrote:
    kolko se ja secam mst ne negira eff...... tako da cak i da lupis heavy/dark hole ja msm da on opet raazbija sve ......

    Back to top Go down
    ATB
    Common Duelist
    Common Duelist


    Posts : 132
    Join date : 2011-04-06

    PostSubject: Re: Slr vs heavy/dark hole vs mst   Wed 14 Sep 2011 - 0:24

    The Stig wrote:
    Honest1997 wrote:
    kolko se ja secam mst ne negira eff...... tako da cak i da lupis heavy/dark hole ja msm da on opet raazbija sve ......


    +1
    Back to top Go down
    Sponsored content




    PostSubject: Re: Slr vs heavy/dark hole vs mst   

    Back to top Go down
     
    Slr vs heavy/dark hole vs mst
    View previous topic View next topic Back to top 
    Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

    Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
    Zvanični Srpski Yu-Gi-Oh! Srbija Sajt! :: Rulings / Pravila-
    Jump to: